Artikal

Akustik term E700

Šifra artikla: 62103007 - Akustik term E700 (Azmafon)

(dimenzije 1090mmx920)

Karakteristike

AKUSTIK TERM E700 je višenamenski porozni absorber (upijač) zvuka proizveden u obliku filcanog tepiha na bazi fino raščešljanih pamučnih vlakana povezanih smolom. Takođe je i izvanredan izolator toplote.

Primenjuje se tamo gde postoje problemi buke, u građevinarstvu, autoindustriji, industriji bele tehnike, fabričkim halama, za smanjenje saobraćajne buke itd.

Opis proizvoda

Akustik term E700 je  zvučno-toplotni izolacioni materijal na bazi pamuka i epoksidne smole, otporan na sabijanja i druge deformacije usled opterećenja.

Namena

U građevinarstvu najbolji efekat daje u poboljšanju izolacije od zvuka udara u međuspratnim konstrukcijama, postavljanjem u plivajuće podove sa cemetnim estrihom.

Način upotrebe

POD: Površine na koje se postavlja Akustik term E700 treba da budu čiste i suve. Akustik term E700 se postavlja bez prekidanja kao jedna celina i bez lepljenja na podlogu. U delu ka zidovima podići Akustik term E700 minimum za planiranu visinu estriha, predlog je 10cm pa nakon izrade estriha višak odseći. Bitno je da da nakon postavljanja Akustik terma E700 ne postoje šupljine i mogućnost da estrih dođe u dodir sa nosećom pločom i zidovima.  Preko postaviti PVC foliju preklapajući spojeve i uraditi cementni estrih minimalne debljine 4cm. Kod podova sa podnim grejanjem umesto PVC folije postaviti ploče za razvod podnog grejanja, dalju izradu estriha raditi po uputima proizvođača podnog grejanja.

ZID: Za poboljšanje zvučne izolacije zidova Akustik term E700 se postavlja prema izvoru buke, može se lepiti ili tačkasto pričvrstiti , bitno je da pokrije celu površinu zida i da ostane rastresit. Zid obložen Akustik termom E700 ne sme da ima dodira sa oblogom koja ga prekriva, predlog je nov zid tako da se dobije zid „sendvič zid“ gde se u sredini nalazi Akustik term E700. Bitno je obratiti pažnju na prodore instalacija (kablova, cevi itd..) svaki otvor na Akustik termu E700 koji nije obrađen smanjuje efekat apsorbcije zvuka.

Napomene
Ako je proizvod preterano izložen sunčevim zracima ili vlagi podleže starenju u smislu promene boje, ali ne gubi svoje izolacione karakteristike.
Čuvanje
Čuvati u zatvorenom, suvom i tamnom prostoru
Debljina
1cm, 2cm, 3cm