Artikal

Acryl Putz F15 (baza)

Šifra artikla: 23111060 - Acryl Putz F15 (baza)

Akrilna zaglađena fasada u pasti granulacije 1 i 1.5 mm

Karakteristike

Acryl Putz R15 je  zaštitno-dekorativni akrilni malter za obradu spoljašnjih i unutrašnjih zidnih površina. Acryl Putz R15 je tankoslojni završni malter izrađen na bazi akrilnih veziva, sa karakteristično ravnomerno zaglađenom površinom.

Malter je  vodoodbojan i paropropustan, otporan na atmosferske uticaje,  dobro prijanja za podlogu i poseduje visoku mehaničku otpornost.

Priprema i nanošenje

Sadržaj dobro promešati mešalicom u orignalnoj ambalaži i po potrebi razrediti vodom do 0,8%. Podloga mora biti čvrsta, suva, nesmrznuta i očišćena od prašine, masnoće i soli. Pre nanošenja maltera, podlogu je potrebno impregnirati fasadnom podlogom - grundom. Preporučujemo Putz Primer ( vreme sušenja 24 sata ).

Malter naneti ručno, ravnomerno gletericom od nerđajućeg čelika u debljini zrna ili mašinski, odgovarajućim pištoljem u debljini malo iznad granulata.  Novi cementni ili produženi malteri moraju se sušiti najmanje 28 dana, a termoizolacioni malter 5-7 dana ( pri normalnim vremenskim uslovima - na temperaturi od +20°C  i relativnoj vlažnosti vazduha od 65% ).

Acryl Putz R15 odmah kružno strukturirati plastičnom gletericom do ujednačene teksture. U slučaju primene na objektu sa više etaža, raditi istovremeno na svim etažama. Zaprljana mesta, kao i alat, oprati vodom odmah nakon upotrebe.  Temperatura vazduha, materijala i podloge za vreme obrade mora biti  iznad +5°C, a najviše do +30°C. Malter ne nanositi direktno na osunčanu podlogu, po vetrovitom, maglovitom ili kišnom vremenu ( fasadu zaštititi zastorom ).

Dodatne informacije
Potrošnja: 2.5 kg/m2.
Skladištenje

Proizvod skladištiti u originalnoj, fabrički zatvorenoj amabalaži, u suvim i provetrenim prostorijama na temperaturi od +5°C do +30°C. Čuvati od direktnog izlaganja sunčevom zraku.

Rok upotrebe
18 meseci od datuma proizvodnje. Datum proizvodnje otisnut na ambalaži.
Pakovanje
25kg
Transportno pakovanje
1/24pal