Artikal

Putz Primer

Šifra artikla: 62540000 - Putz Primer

Akrilni prajmer u boji fasade

Karakteristike

Putz Primer je osnovni, grubi premaz (podloga) na bazi akrilatnih veziva namenjen za impregnaciju spoljašnjih i unutrašnjih zidnih površina, pre nanošenja svih vrsta tankoslojnih dekorativnih boja i maltera.

Ujednačena upijajuća svojstva i struktura podloge, poboljšava prijanjanje, osigurava čvrstu vezu i ravnomernu nijansu završne obrade.

Priprema i nanošenje

Podloga mora biti čvrsta, otprašena, suva i nesmrznuta.  Putz primer podlogu dobro promešati mešalicom  u originalnoj ambalaži i razrediti sa 10% vode. Novi cementni ili produženi malteri moraju se sušiti najmanje 28 dana, a termoizolacioni malter 5-7 dana, pri normalnim vremenskim uslovima ( na temperaturi od oko +20°C i relativnoj vlažnosti vazduha od 65%).

Nanosi se valjkom, molerskom četkom ili pištoljem, u 2 ili više premaza, zavisno od poroznosti tretirane površine. Vreme sušenja pre završne obrade malterom je 24 sata. Temperatura vazduha, materijala i podloge za vreme obrade mora biti  između +5°C do +30°C. Zaprljana mesta, kao i alat, oprati vodom odmah nakon upotrebe.

Dodatne informacije

Nijansiranje: Primenom sistema za nijansiranje, moguće je dobiti nijansu završne obrade malterom, čime se postiže ravnomeran i ujednačen izgled obrađene površine.

Potrošnja
0.20-0.25 kg/m2, zavisno od hrapavosti i upijajućih svojstava podloge
Skladištenje

 Proizvod skladištiti u originalnoj, fabrički zatvorenoj amabalaži, u suvim i provetrenim prostorijama na temperaturi od +5°C do +30°C. Čuvati od direktnog izlaganja sunčevom zraku.

Pakovanje
8kg, 25kg
Transportno pakovanje
1/72pal, 1/24pal